15 Тайни Готварски трикове споделени от най-знаменитите готвачи от цял святПочти всеки може да се съгласи, че готвенето е изкуство. Ето защо е важно да разчитаме не само на таланта ни за готвене, но и на набор от правила. Нещо повече, готвенето има свои собствени тайни, които готвачите предават от поколение на поколение.

Екипа на “Bright Side” събра някои малко известни трикове, които ще направят вашите ястия още по-вкусни и достойни за най-добрите кухни в света.

-Обичате люти чушки, но искат по-малко да ви парят? Просто извадете семената и жилките и ги изплакнете със студена вода. Пикантността ще изчезне, но вкусът ще остане същият.

-Можете да получите хрупкава картофена коричка без масло за пържене, като просто ги поръсите с брашно и ги изпечете.

-Броите калориите си? Можете да замените тежката сметана с 3/4 разбит яйчен белтък, когато правите десерт.

-Ако не сте сигурни дали да поставите зеленчуците в кипяща или студена вода, имайте предвид този съвет: зеленчуците, които растат под земята, изискват студена вода, а тези, които растат над земята, изискват топла вода.

-Когато разбивате белтъците, обърнете купата с главата надолу, за да проверите консистенцията: ако е готово, веществото трябва да остане в купата.

-Използвайте цвекло, изпечено в фолио за салати: за разлика от вареното цвекло, печеното съдържа повече витамини и запазва повече вкуса и цвета си.

-Нарязването на лука може да бъде лесно, ако първо го разделите на две, отрежете върха и корена, направите някои хоризонтални разреза и ги следвате. Количеството разрези зависи от желания размер на кубчетата. И накрая, нарязвате лука напречно.

-Винаги овкусявайте салатата само след добавяне на сол. В противен случай, мазнината няма да позволи солта да се разтвори напълно.

-Един трик, който не позволява на пастата ви да слепне, е да се използвате колкото е възможно повече вода. Един литър вода за 100 грама тестени изделия и ще получите перфектни резултати.