15 Фантастични Употреби На Содата За Хляб, За Които Много Малко Хора ЗнаятЗагадка за вас: това, което е купено преди 10 години и все още е силно? Това е сода за хляб! Натриевият бикарбонат, прах с малки кристали, може наистина да се намира на рафта в продължение на десетилетия и да не се използва изобщо. Е, това е ваша загуба!

Събрахме 15 необичайни методи, които определено ще ви накарат най-накрая да вземете содата за хляб от рафта и да я използвате.

15. Естествен дезодорант

Ако не можете да използвате дезодорант, закупен от магазина, смесете вода със сода за хляб в бутилка (или просто вземете щипка сода за хляб) и нанесете върху областта на подножието. Можете да се отървете от миризмата на краката по същия начин.

14. Средство за сърбеж

Нанесете върху кожата паста от сода и вода, за да облекчите сърбящите обриви от ухапвания от насекоми и отровен бръшлян.

13. Облекчение за киселини в стомаха

За да елиминирате киселините, можете да пиете смес от половин чаша вода и 1 ч. л. сода за хляб. Или можете да опитате малко мляко с щипка сода за хляб. Можете също така да използвате следната рецепта: 100 мл вода, 1/4 ч. л. сода за хляб, 1/4 ч.л. лимонена киселина (или малко лимонов сок), 1/2 ч.л. захар.

12. Естествен скраб

Рецепта # 1. За по-светла кожа. 1 супена лъжица сода за хляб, 1 ч. л. лимонов сок, 4-5 капки масло от чаено дърво. Смесете, нанесете върху лицето и масажирайте добре с помощта на специална четка за масаж.

Рецепта # 2. За да премахнете черни точки. 1 ч. л. сода за хляб, 0,5 ч.л. мед. Можете дори да добавите малко растително масло. Смесете, прилагайте се върху областите, които са предразположени към черни очи за 5 минути, след това масажирайте и изплакнете.

Рецепта # 3. За да намалите до минимум линиите и бръчките. Смесете 2 ч. л. сода за хляб с 1 ч. л. кокосово масло. Масажирайте внимателно лицето си за 5-7 минути, след това изплакнете с топла вода. Повторете 1-2 пъти седмично.