17 Шокиращи Неща, Които Са Възможни Само В ЯпонияЗемята на изгряващото слънце е като цял друг свят, пълен с невероятни феномени и странни традиции.

Колегите от “Bright Side” са събрали няколко интересни истории, които ни просветлиха за ежедневието на обикновените японци.

1.Описание на длъжността: натискане на хора в метрото

Японските подлези имат толкова много пътници по време на пиковите часове, че има специални работници – oshiya – които бутат хората във влакове. Първите oshiya бяха студенти, които работеха на непълно работно време.

2.$ 24,000 за няколко пъпеши

Дори японските квадратни дини не са толкова скъпи, колкото пъпешите на Yubari King. На търг през 2008 г. бяха продадени два пъпеши за $ 24,000. Причината за такава висока цена е рядкостта на плодовете: тези пъпеши се отглеждат на малки количества на остров Хокайдо и тяхната реколта веднага се купува от дилърите.

3.Кит Кат с вкус на японска оризова ракия, уасаби, сладки картофи или лют червен пипер

Името на Кит Кат  на японски звучи подобно на kitto katsu, или “със сигурност ще спечелите”. Ето защо те често се дават на студентите като добър подарък преди изпитите. Както и при много други ястия, японските Кит Кат имат най-странните вкусове – от лют червен пипер и уасаби до зелен чай и круша.