18-Те Най-страховити Места За Ловци На АдреналинИма няколко типа хора: тези, които се пекат на слънце на плажа и такива, които обикалят цял град, за да видят всичките му гледки. Все пак има и специален вид туристи, които търсят тръпката.

Особено за тези, които искат незабравима почивка, събрахме 17 места от цял свят.

1.Туристическа пътека (Китай)

© Image by sunriseOdyssey used under CC

За кого: Онези, които желаят да докажат собственото си безстрашие.
Най-опасната туристическа пътека в света се намира на планината Хуа, недалеч от град Ксиан в провинция Шанси, Китай. Тя е направена от тесни дъски, висящи над бездънна бездна, без парапети или огради.

2.Трол стена (Норвегия)

© Image by Ximonic (Simo Räsänen) used under CC © wikimedia

За кого: тези, които отдавна са мечтали за такива скокове.
Според една легенда, тези скали са вкаменени тролове, които някога са живели в тези части. Това място е много популярно не само сред туристите, които идват тук за невероятни снимки и впечатления, но също така и сред джъмперите. Тези скали се считат за един от най-трудните обекти за скокове, тъй като издатините достигат 50 м.

3.Стъклена пешеходна пътека (Китай)

© eastnews

За кого: завоеватели на невероятни височини.
Третият мост в китайската провинция Хунан, по който можете да преминете през пропастта по прозрачен под. Пътят е наречен “The Coiling Dragon”, който обгръща планината на височина от около 1.4 километра. От моста можете да видите път с 99 завоя.