18 Храни, За Които Вашето Тяло Ще Ви БлагодариКолегите от “Bright Side” направи списък със суперхрани, които ще накарат която и да е жена да изглежда свежо и да се чувства здрава.

1.За блестяща кожа

Всяка жена има свои собствени начини да направи кожата и да изглежда естествено равномерна. Но има някои универсални неща, които ще ви помогнат да направите кожата си блестяща и да забавите процеса на стареене. Храните, съдържащи  антиоксиданти, като витамин С, витамин А и витамин Е, ускоряват естествените ремонтни системи на кожата и я предпазват от увреждане от слънцето. Алфа липоевата киселина, или ALA, избледнява или предотвратява пигментацията на кожата. Коензим Q10 или CoQ10 също може да играе роля в това кожата да изглежда по-млада. Увеличете приема на храни с високо съдържание на цинк, за да стимулирате лечението на рани.

2.Предотвратяване на ракови заболявания

Според това проучване някои храни могат да предпазват от рак и да предотвратяват растежа на раковите клетки на гърдата. Броколите, в частност, съдържат индол-3-карбинол, антиоксидант с огромни ползи за здравето. Направете услуга на цялото си тяло, когато добавяте богати на витамини броколи в храненето.

3.За здрави кости и зъби

 

Калцият е най-същественият елемент за зъбната и костната структура и развитие. Той е неразделен от витамин D, който подпомага абсорбцията на калций и костната минерализация. Витамин D също така повишава настроението и подобрява познавателните резултати.