3 Детективски Загадки, Които Само Един Истински Детектив Може Да РазрешиВсички сме запознати с добрите стари тестове за интелигентност, които я оценяват, след като отговорите на 40 стандартизирани въпроса. Но има още начини да разберете какво може да направи вашият вътрешен гений.

Намерихме няколко главоблъсканици, които само няколко души могат да разберат. Тествайте детективските си умения с тези загадки.

Загадка №1

Един самотен старец живееше в къщата си в предградието на един град. Той никога не напуска къщата за дълго. Един петък, когато пощальонът се приближи и извика мъжа. Нямаше отговор. Пощальонът погледна през прозореца и го видя в кръв. Когато полицаят пристигна, намери вестник от вторник, 2 бутилки топло мляко и 1 бутилка студено мляко.

На следващия ден убиецът беше арестуван. Как разбра полицията кой е толкова бързо?

Загадка №2

Сериен убиец отвличаше хора и ги караше да избират едно от две хапчета: едното беше безвредна, а другото беше отровно. Независимо от хапчетата, които една жертва избира, серийният убиец взима другото. Жертвата взе хапчето си с вода и умря. Убиецът оцеля.

Как убиецът винаги получава безобидно хапче?

Загадка №3

Веднъж в зимен ден, Джон намери своя приятел мъртъв в собствената му къща. Джон позвънил на полицията и казал, че той просто минавал край къщата на Джак и решил да влезе.

Беше чукал и звънял на звънеца за дълго време, но никой не е отговорил. Той обаче можеше да види светлината в стаята през замръзнал прозорец. Той дъхнал на леденото стъкло и видял Джак на пода.

Полицията арестува Джон като основен заподозрян. Защо?

Отговорите са в следващата страница->