3-ма млади ученици намериха портфейл пълен с пари и документи и го върнаха

Трима възпитаници на средно училище „Петко Рачов Славейков“ в Добрич намериха портфейл с пари и документи, издириха собственика му и му го върнаха – съобщават от медийна група „Добруджа”.

В един от почивните дни Светослав Николаев Кирилов от 6 д, Кристиян Данаилов Йорданов от 5 в и Александър Николаев Комитов от 4 г клас се уговорили да поиграят на детската площадка край училището.

Трите момчета се срещнали и в момента, когато трябвало да пресекат пешеходната пътека, на кръстовището между „Кирил и Методий“ и „Любен Каравелов“ забелязали мъжки портфейл. Те го взели и го отворили. Вътре имало пари и документи. По личната карта издирили адреса и вместо към детската площадка, тръгнали към дома на собственика – Михаил Костадинов. Мъжът много се зарадвал, защото не знаел точно къде е изгубил портфейла си.

Децата не се похвалили на никого. На следващия ден лично Михаил Костадинов пристигнал в училището и разказал за случката пред ръководството.

За доблестната си постъпка момчетата бяха наградени с грамота от директора на учебното заведение Георги Георгиев, а родителите на тримата славейковци получиха благодарствени писма.

Източник: 24 часа