40 Разкошни прически за всички с тънки коси – (СНИМКИ)

Ако природата не ви е дарила с гъстата и лъскава коса от рекламите за шампоан, не се отчайвайте! Съществуват много други начини, с които да компенсирате липсата на буйни къдрици, например. Един от тях безспорно е правилно подбраната прическа , която е способна да прикрие дефектите и да подчертае силните ви страни.

Днес ще ви представим най-актуалните прически за тънка коса , които добавят обем и я правят да изглежда гъста даже без използването на допълнителни продукти, които само омазняват и вредят на косъма.

Прически за тънка коса без обем

Най-големият коз за притежателките на тънка коса са многопластовите прически. Най-добрата дължина за такава коса е къса или средна. Твърде дългата, тънка коса непрекъснато ще се накъсва.

Що се отнася до стайлинга, стилистите препоръчват избор на прически, които най-малко се нуждаят от оформяне, но ако го направите, трябва да следвате някои правила.

  • Никога не използвайте нагряващи средства като сешоар или маша на пълна мощност – те просто ще изгорят косата ви, ще я направят крехка и безжизнена.
  • Използвайте минимално количество стилизиращи продукти, косата трябва да изглежда естествена, в противен случай ще загуби красотата и обема, и няма да изглежда добре поддържана.
  • Сушенето трябва да се извършва от корените, като на косата се дава обем с дебела кръгла четка.

Прически за къса коса

На тънка коса късите прически изглеждат добре. Те са лесни за придаване на обем и форма, и изискват минимално внимание. Нека да започнем с най-късата и много модерна прическа напоследък – пикси.

Пикси

Пикси е прическа за тези, които не се страхуват от вниманието. Смела и стилна, тя сваля десетина години от възрастта ви. Използвайки разнообразните варианти за бретон, можете да изберете тази прическа за всяка форма на лицето, но тя не се препоръчва за дами с твърде къс врат.

Боб

Прическа, която само по себе си увеличава обема на косата. Добре направеният боб ще ви позволи да се отървете от ежедневния стайлинг, просто трябва да изсушите косата си и тя вече заема желаната форма, а леката бъркотия ще играе само в полза на вашата визия.

Каре

Това е неувяхваща тенденция. Обикновена на пръв поглед, прическата има много вариации. За къса тънка коса е подходящо каре с равна дължина.

 

Средна дължина – за онези, които не се осмеляват да се подстрижат късо, има няколко варианта. Стилистите предпочитат тази дължина и има защо.

Удължен боб

Няма по-голям подарък за тънката коса от тази прическа. Няма да съжалявате, че сте я избрали. Подходяща е както за огледално права коса, така и за палави къдрици.

Дългите кичури около лицето са идеални за дами със заоблено или квадратно лице. Може да я направите и на пластове, което ще добави още по-голям обем.

Каскада

Тази прическа се прави на слоеве, което само по себе си придава на косата обем. Не подценявайте каскадата, изпълнена от добър майстор-коафьор, тя ще даде на визията ви свежест и динамичност.

И не забравяйте, че е по-добре да не се излагате тънката коса на филиране, за да ѝ дадете обем. За да се запази здравето на косата, краищата ѝ трябва да останат непокътнати.

Източник: За Жената