5 Безполезни Упражнения, Които Няма Да Ви Помогнат Да ОтслабнетеПовечето хора са склонни да мислят, че всякакъв вид физическа активност води до загуба на тегло. Както се оказа, това предположение е погрешно. Ако целта ви е да станете по-слаби и да изгубите излишните килограми, трябва да спрете да правите упражненията, които водят до мускулна печалба и ви правят визуално по-големи.

Колегите в “Bright Side” разбраха кои упражнения са неефективни и с какво трябва да бъдат заменени. Не пропускайте бонус съвета в края на статията, за да научите трите тайни на ефективната загуба на тегло!

5. Странични накланяния с тежести

За да се постигнат красиви странични коремни мускули, много момичета правят странични накланяния с гири или други видове тежести. Това упражнение развива обвивката, докато визуално увеличава стомаха и прави талията по-малко забележима.

Какво трябва да направите вместо това: Превключете на накланяне без тежести или използвайте гири, които не са по-тежки от 3-4 кг. Не правете това упражнение повече от веднъж седмично.

4.Клекове

Клековете са едно от най-ефективните упражнения за укрепване на бедрата и задните части. Въпреки това, ако имате наднормено тегло и мускулите ви са покрити с мастни натрупвания, правенето на клякания ще направи тези части на тялото да изглеждат още по-големи. Освен това, това упражнение не само ще напомпа бедрата, а и мускулите на краката.

Какво трябва да направите вместо това: Не се притеснявайте от кляканията. От самото начало, клякайте без тежести. Направете 20-30 повторения в 4-5 сета, като почивките между тях не повече от 30-40 секунди.

3. Адукция и абдукция на бедрата в седнало положение

Когато става въпрос за борба с телесните мазнини, външните и вътрешните бедра могат да бъдат най-проблемните области. С надеждата да станат по-слаби, жените активно се занимават с масажиращи упражнения за тазобедрената става в салона. Но такова тренировка за сила не води до загуба на тегло.

Какво трябва да направите вместо това: За начало спрете да правите упражнението адукция / абдукция, подпомагано от тежестта на машината, и го заменете със свободни напади без тежести.