5 Начина, По Които Тялото Ви Реагира На РаздялатаРазделите са трудни за всички. Емоциите ни будят, а тези емоционални преживявания и стрес имат пряко въздействие върху нашето тяло.

Днес ще ви разкажем какво се случва с тялото ни, когато прекратим връзка с близък човек.

1. Тревожност и проблеми със съня

Хората са програмирани да се нуждаят от човешки контакт, а когато го загубим, чувстваме болка. Необходимостта от контакт се изостря, предизвиквайки безпокойство. Научните изследвания показват, че болката след раздяла активира същата част от мозъка, която се стимулира от пристрастеността към кокаин.

2.Болка в гърдите

Проучванията показват, че след раздялата хората получават нервните сигнали, свързани с действителната физическа болка. Например, тези сигнали се изпращат, когато човек разлива гореща напитка или има изгаряне. Тъй като болката е в нашия мозък, тези сигнали се превръщат в истински дискомфорт: в този случай гръдна болка или истинска сърдечна болка. Лице, което има сърдечни заболявания, има риск да не се справи със стреса. Други вероятни резултати са аритмия или инфаркт.

3.Проблеми с кожата

Освен факта, че по време на депресия човек поема по-малко грижи за себе си, състоянието на кожата се влошава поради хормонален стрес. Това може да доведе до акне и дори загуба на коса.