5 Различия Между Добре Известните Продукти, Които Никога Не Сте ПодозиралиКазват, че няма нищо ново, което да се изобрети в този свят. Трудно е да се спориш, когато видиш колко подобни стоки има на рафтовете на магазините.

Колегите от “Bright Side” събраха няколко чифта марки, които се бориха, ударяха и пропуснаха, за нашето внимание.

1.Pepsi срещу Coca-Cola

Човечеството вероятно може да бъде разделено на две групи: тези, които обичат Пепси и тези, които предпочитат Кока-Кола.

Експериментите показват, че тези напитки наистина имат различен вкус, като Pepsi е по-сладка, с привкус на цитрусови плодове, а колата с лек ванилов вкус.

Съдържанието им обаче е сходно. Кока-кола обаче има всичко написано ясно на етикета, докато Pepsi покрива добавки. Например, ортофосфорната киселина е кодирана Е338.

Освен това точната формула на Coca-Cola се пази в тайна; Производителите на Pepsi не крият своите.

2.Lay’s срещу Pringles

Ето още една вечна борба, сега между картофените чипсове Lay’s и Pringles. Техните вкусове са почти идентични, но любителите на Lay’s никога няма да купят Pringles, и обратно.

Всъщност Pringles са само 42% картофи и в производството им се използва ферментирало тесто. Lay’s, от друга страна, са класически чипсове, които са действително пържени картофени резени.

След това отново производителите не крият съдържанието на продуктите си, за да можем да изберем кой по-добре отговаря на нашите вкусове.

3.Lipton срещу Nestea

Съперничеството на тези две напитки не е толкова известно като това между Пепси и Кока, но това е не по-малко пламенно. Те са почти еднакви по отношение на вкуса и съдържанието, състоящи се от концентриран чай, вода и захар или подсладител. Етикетите обаче казват, че Nestea използват естествени аромати, докато Lipton избира идентични с природата такива.

Въпреки това изглежда, че Lipton има повече фенове по света: поради високата конкуренция, Nestea ще закрие производството си в повечето страни през 2018 г.