7 Лесни Начини Да Запазим Белите Си Дрехи БелиМожете да запазите белите си дрехи за по-дълго, ако се грижите за тях. Всъщност, обикновените домакински съставки могат да се използват, за да предпазят любимите ви гардеробни елементи  да се превърнат в сиви, жълти или мръсни.

Колегите от “Bright Side” събрахa най-популярните и ефективни начини да удължат живота на вашите дрехи и да ги запазят.

1. Премахване на упорити петна

Изсипете 2 литра вода в голяма купа и я загрейте. Вземете три лимона и изцедете сока. Смесете една супена лъжица сол в горещата вода. Добавете лимоновия сок и 1/4 чаша прах за пране. Оставете дрехите ви да се накиснат за около 40 минути, след това изплакнете с чиста вода два или три пъти.

Имайте предвид:

Тази рецепта също е чудесен начин да се отървете от потните петна по подмишниците или яките.

2.Направете белите ризи по-бели

Изсипете супена лъжица сода за хляб директно върху оцветената област. Нарежете лимон на половина и разтрийте  върху петното. Оставете за 15 минути, след това се измийте както обикновено с топла вода.

Забележка:

Този метод често се използва за премахване на жълти петна от белите ризи. Можете също така да направите паста от сода и лимонов сок, след което да я разтриете върху засегнатата зона, за да почистите петното.

3. Всеобщо избелване

Нарежете два лимона и ги добавете в купа с вряла вода. Поставете белите си дрехи в купата и ги оставете да се накиснат за около 40 минути. След накисване, измийте както обикновено в пералнята.

Полезен съвет:

Лимона е чудесен универсален почистващ препарат за любимите ви дрехи и не уврежда тъканите.