7 Места По Света, Където Правенето На Снимки Е Против ЗаконаВаканциите са дългоочаквано време за пътуване и отдих, което само трябва да допринесе топли спомени и ярки впечатления. Въпреки това, в някои страни, неясни правила и странни ограничения могат да породят невнимателни туристи в затруднение със закона.

Представяме списък с места, където правенето на снимки не може да бъде толкова добра идея.

7. Амстердам, Холандия

Квартал “Червената светлина” в Амстердам е известен със своите бордеи, живописни проходи и кафенета. В тази част на града местните собственици  мразят, когато туристите правят снимки на проститутки, стоящи на прозорците. Ако се обърнете към това място с камера, в най-добрия случай някой може да я махне. В най-лошия случай рискувате да бъдете бити.

6. Южна Корея

В тази страна е забранено да се снимат жени без тяхното съгласие – дори на обществени места. Пренебрегването на това правило се счита за акт на сексуална агресия и се наказва с глоба от 10 милиона (8 800 щ.д.) и до 5 години лишаване от свобода.

5. САЩ

В Съединените щати законите, свързани със снимките, са много по-спокойни, отколкото в Южна Корея. Все пак, в някои случаи може да имате проблеми, най-вероятно когато правите снимки на частна собственост. Винаги е препоръчително първо да получите разрешение за снимане от собственика на имота. И, най-важното, винаги обръщайте внимание на забраната на знаците.