7 Навици, Които Сме Си Мислили, Че Са ПолезниВсички ние имаме определен набор навици, които смятаме, че са важни за поддържането на нашето здраве и фигура. И докато някои от тях, като например измиване на плодове, преди да ядете или  редовни тренировки, несъмнено са важни, други имат въпросителни за тях.

Съставихме списък от седем навика, от които можете да се откажете без последствия – защото всъщност са безполезни.

1.Приемането на мултивитамини

Консумирането на мултивитамини и всички видове био-добавки не намалява риска от развитие на определени заболявания и няма ефект върху паметта или способността ви да работите. Група от учени в САЩ достигнаха  до това заключение след провеждането на серия от клинични тестове, включващи повече от 450 000 души. Резултатите от други проучвания показват, че приемането на мултивитамини може действително да има негативен ефект върху Вашето здраве.

2.Използването на анти-бактериален гел за ръце

Антибактериалните гелове за ръце наистина помагат да се отървете от много различни видове бактерии и други микроби. Това обаче се отнася само за тези гелове, които не са по-малко от 60% алкохол. Други хигиенизиращи средства за ръце не отстраняват всички видове микроорганизми. Освен това, всеки контакт, който имате с пестициди или замърсяване, няма да бъде облекчен чрез използването на почистващи течности, съдържащи алкохол. В този случай просто трябва да измиете ръцете си.

3.Избягване на мононатриев глутамат

Проучванията показват, че неприятните симптоми, които мононатриевият глутамат причинява при хора, като гадене и главоболие, се появява само когато ядете нещо с не по-малко от 3 гр от това вещество в най-чистата му форма. Малко е  вероятно да срещнете това. В същото време хранителните продукти, към които се добавя глутамат, не са много добри за вас дори и без него.