7 Факти За Кафето, Които Ще Ви Накарат Да Поискате Една ЧашаУчените са открили, че пиенето на кафе, намалява риска от преждевременна смърт, но не е препоръчително да се пият повече от 3 чаши на ден. Това се дължи на факта, че кафето изменя имунната система, а също укрепва черния дроб, сърцето и стомашно-чревния тракт.

Открихме 7 причини, поради които бихте искали да си направите чаша кафе точно сега. Като бонус ще намерите рецепта за свеж летен коктейл с кафе.

1.Повишена мозъчна производителност

Не е тайна, че кафето повишава вниманието, бдителността и концентрацията, но това не е всичко. Кафето с добавена захар може да ви превърне в малко гений за известно време, защото комбинацията от кофеин и глюкоза активира определени сектори на мозъка ви. Никога обаче не пийте кафе на празен стомах, тъй като това ще направи точно обратното.

2.Повишено кръвно налягане

Малка чаша кафе може да се бори с хипотензивен епизод – ситуация, при която кръвното Ви налягане е твърде ниско. Но не се препоръчва за хора, които проявяват признаци на тахикардия и имат висок пулс за почивка след пиенето на кафе. Хипертоничните пациенти, от друга страна, могат да пият, тъй като тялото се свиква и спира да реагира на него, като увеличава кръвното налягане след известно време.

3.По-силна имунна система

Според учените от няколко страни кафето намалява риска от преждевременна смърт. Колкото повече чаши кафе пиете на ден, толкова по-нисък е рискът. Това е така, защото кафето променя имунната ви система, правейки я по-силна и по-здрава. Подобрява също черния дроб, сърцето и храносмилателната система. Все пак, опитайте се да се придържате към натурално прясно смляно кафе: нетното кафе съдържа по-малко хранителни вещества и повече химически добавки, които увреждат храносмилателните органи.