8 Големи Грешки, Които Правим, Когато Се Грижим За Нашите ЗъбиВсички ние мием зъбите си поне веднъж или два пъти на ден. Всъщност, миенето на зъбите само сутрин и вечер далеч не е достатъчно за перфектна усмивка.

Открихме 8 основни грешки, които правим, когато почистваме зъбите си. Също така сме включили решения, за да поддържате вашата усмивка здрава и красива в продължение на много години напред.

8. Натискате четката за зъби прекалено силно, докато миете зъбите.

Когато натискаме четка за зъби прекалено силно, космите се огъват и не отстраняват добре зъбните отлагания. Освен това може да доведе до увреждане на венците.

7. Не обръщаме внимание на храната, която ядем.

Всички знаем, че яденето на твърде много сладки неща може да предизвика кухини. За да запазим зъбите си здрави, обаче, трябва да ядем храна, която съдържа калций, фосфор и флуор. Ето някои съвети за вас.

Храни, съдържащи калций:

-млечни продукти
-плодове и зеленчуци
-риба
-боб

Храни, съдържащи фосфор:

-риба
-зърнени храни
-ядки
-леща

Обикновено получаваме необходимата ежедневна доза флуор с вода. Ако обаче живеете в район, където водата има ниска концентрация на флуор, трябва да ядете повече храни, съдържащи флуор, като мляко, сол и др.

6. Не използваме допълнителни устройства за почистване на зъбите.

Няма значение колко здрави са космите за четка за зъби, но те все още не могат напълно да премахнат отлаганията на зъбите. Ето защо е важно да почистите празнините между вашите зъби с зъбен конец. Ако пролуките са доста широки, можете да използвате интердентална четка. За да анихилирате бактериите, изплакнете устата си с вода за уста.

Можете да получите и устен напоител. Това е като душ за вашите зъби и венци, който можете да използвате след всяка сесия на четкане. Тънък поток от вода и взаимозаменяеми дюзи могат да почистват езика и пролуките между вашите зъби и да масажират вашите венци.
id=”js-block-9432410″>

5. Ние не се грижим за нашите венци.

Ако венците ви са слаби и нямат достатъчно голямо кръвоснабдяване, това може да доведе до пародонтит. С това заболяване, венците ви кървят, стават възпалени и меки. И в крайна сметка можете да загубите зъбите си.

За да направите венците си по-силни, трябва да ги масажирате с четката или пръста си с кръгови движения. Яжте твърда храна и я дъвчете добре. Можете също така да изплакнете устата си с дъбова кора или градински чай или със солен разтвор.

Ако вашите венци са склонни да кървят, посетете зъболекарски хигиенист. Той или тя ще предпише специфични медикаменти за укрепване на венците ви.