8 Доказателства, Че Фейсбук Знае, Кога Се ВлюбватеОказва се, че има група от изследователи на данни, които изучават любовта във Facebook. Благодарение на тяхното изследване, изкуственият интелект е в състояние да предвиди кога ще започнете романтична връзка по-добре, отколкото психологът може.

Колегите от “Bright Side” са събрали някои интересни изводи и знаци, които позволяват да се разбере кои връзки свързват двама обикновени потребители в социална мрежа.

1.Facebook проучва любовта, като анализира други двойки.

Не всички потребители публично отбелязват състоянието на връзката си. Но това не означава, че Facebook не знае какво ги свързва. Екипът проучва поведението на онези, които вече са посочили състоянието на връзката си и намира прилики в други двойки хора.

Ако Facebook предполага, че вие и някой друг сте страхотни приятели или любовници:

-Ще започнете да виждате повече новини от този човек във  Newsfeed;
-Този потребител ще се появи по-високо в лентата ви за чат;
-Сайтът ще ви покани да организирате рожден ден за този човек;
-Сайтът понякога ще ви напомня за това, което ви обединява и предлага да споделите съвместни спомени във вашата хронология.

2.Facebook чете това, което влюбените хора пишат.

Приблизително 100 дни, преди да променят статута си в “Обвързани”, потребителите по-често използват думите “любов”, “сладка” и “щастлива” в съобщенията и публикуват нещо по стените на тяхната любов – средно 2 публикации за 12 дни. Когато публикуват нещо, те са склонни към положителни новини.

3.Facebook знае възрастта на вашата бъдеща половинка.

Колкото по-голям е потребителят, толкова по-нисък е шансът, че следващият партньор ще бъде на същата възраст. Разликата между партньорите е само 1-2 години. За хората над 45 години това е средно 5-6 години.