8 Експертни съвета за намиране на перфектната рокля за твоята форма на тялото!

Жените често прекарват часове пред отворения гардероб, търсейки перфектната рокля за специален повод. Намирането на роклята, която ще подчертае вашата фигура, може да бъде много трудна задача, ако не знаете точния тип на вашата фигура. Не се притеснявайте повече! Ние в   7kefa открихме 8 различни форми на тялото и описахме техните характеристики, както и най-добрите модели рокли.

8. Форма на ябълката

Ябълковaта форма на тялото има по-пълна горна част (бюстът ви е по-голям от бедрата и талията). Известни “ябълки” са Дрю Баримор, Анджелина Джоли и Тайра Банкс. Ако искате да зашеметите всички на партито, отидете за рокли с свободна или падаща талия, за да я откроите. Вижте как фигурата на Дрю Баримор мигновено изглежда по-добре в  трапецовидна рокля .

7. Обърнат триъгълник форма

Ако раменете ви са по-широки от бедрата и талията, имате обратен триъгълник. Много модели и актриси имат такава фигура, включително Рене Зелуегер, Деми Мур и Наоми Кембъл. Има много видове рокли, които можете да носите, но се откажете от V-образно деколте. Изберете рокли без презрамки или едно рамо.

Тялото на Рене изглежда много по-добре в роклята без презрамки отдясно от тази вляво.

6. Форма на пясъчен часовник

Смята се, че пясъчна фигура е една от най-красивите – пълен бюст и бедра с малка талия. Мерилин Монро, Блейк Лайви, Скарлет Йохансон и Дита фон Тейс са известни “пясъчни часовници”. Тези щастливи дами могат да носят почти всичко, но техните фигури ще изглеждат най-добре в тези рокли: рокля молив, рокли с колани,  рокля на русалка и рокли от А-линия.

Вижте как Дита избра да носи роклямолив, която се намира малко под коляното й. Тя изглежда наистина красива . 

5. Бананова форма

Формата на банан е по-тънка и по-дълга, с почти безформени бедра и бюст.

Известните банани са Дженифър Гарнър и Ан Хатауей. Те могат да носят почти всякакъв вид рокля, но ще накарат телата им да се откроят:

  • А-линия
  • молив
  • с пеплум
  • Силни цветови блокове за оформяне на тялото

Вижте как фигурата на Ан Хатауей изглежда по-женствено в рокля със силни цветови блокове (на снимката вдясно).

4. Форма на круша

Ако бедрата ви са малко по-пълни от кръста и бюста, тогава имате красиво тяло с форма на круша. Много известни личности споделят една и съща фигура: Ким Кардашиан, Шакира и Дженифър Лопес. Целта ви е да направите горната си част съразмерна с бедрата, така че използвайте:

  • Рокли с къдрици на раменете
  • Тънки подложки за рамо
  • А-линия или рокли тип лале

Погледнете снимката на Ким Кардашиан отдясно – тя избра  рокля лале и изглежда зашеметяваща!

3. Формата на правоъгълника

Правоъгълно тяло, иначе познато като “спортна” фигура, се смята за една от най-желаните и секси в света. Повечето рокли изглеждат страхотно на тази форма, но за най-добър ефект е по-добре да облечете рокли, които оформят кръста. Също:

  • Рокли с деколте
  • Рокли молив с цепка отстрани
  • Рокли от кадифе

Известни личности с правоъгълна форма на тялото са Натали Портман, Кейт Хъдсън, Кийра Найтли и Камерън Диас. Камерън се справи добре, като облече червена мини рокля с деколте.

2. Форма на лъжицата

Тялото с форма на лъжица е малко по-различно от това на крушата, с по-дефинирана линия на горната част на бедрото, която прилича повече на лъжица. Известни личности, които се отличават с тази форма са Черил Бърк, Бионсе и Америка Ферера.

Рокли за фигура лъжица са рокли молив с цепки и бухнали горни части. Фигурата на Бионсе изглежда по-балансирана в черната моливна рокля отдясно.

1. Диамантена форма

Диамантено оформеното тяло обикновено има повече в талията и бедрата, отколкото в раменете и гърдите. По този начин целта ви е да добавите повече хармония, като изберете рокля с колан, която оформя талията.

Известни знаменитости с ромбовидни тела са Кейт Уинслет и Кралица Латифа . Кейт се справи добре, като избра рокля с едно рамов картинката отдясно.