8 Жизнени Части На Тялото, За Които Не Знаете НищоЧовешкото тяло е цяла вселена със собствени закони и загадки, много от които все още не сме разкривали.

Ето защо колегите в Bright Side ще ви разкажат 8 важни части на тялото, на които често не обръщаме внимание.

1.Анатомичната енфуртна кутия

Ако си протегнете палеца малко, ще видите малка триъгълна яма в основата му. Това е, което медиците наричат анатомична енфурова кутийка: в миналото хората я използват за гасене на тютюн.
Това е и мястото, където винаги можете да почувствате биенето на радиалната артерия, дори ако пулсът е слаб – артерията тук е само защитена от кожата и съединителната тъкан

2.Големият пръст

Ние всички знаем къде е, но рядко даваме второ мнение на факта, че тази част от тялото получава една от най-важните функции в нашето тяло.Поради особената форма на големия пръст можем безкрайно да балансираме в изправено положение, което е една от основните различия между хората и другите бозайници.

3.Глабелата

Обзалагаме се, че дори не си помислихте, че малката част от кожата между вашите вежди има своето име.
Това е важна част от тялото ви, която ви помага лесно да проверявате рефлексите си по всяко време. Докоснете няколко пъти между веждите с пръста си. Ако вашите рефлекси са добре, ще почувствате леко напрежение в очите си и ще искате да мигате.