8 Изоставени Места, От Които Ще Ви Побият ТръпкиИма много изоставени места по света и всеки един има своя собствена специална история. Някои от тях носят атмосфера на страх; други вдъхновяват интензивно чувство на страхопочитание.

Колегите от “Bright Side” избраха 8-те най-пустини места, които ще ви очароват или просто ще ви накарат да настръхнете.

8. Централна гара Мичиган, Детройт

По времето на нейното построяване през 1913 г. тя е най-високата железопътна гара в света. Гарата е затворена през 1988 г., но в края на 1990 г. тя е отворена за обществеността. По-късно тази година станцията е затворена поради многобройни актове на вандализъм. Днес тя остава затворена и охранявана от държавната сигурност.

7. Припят, Украйна

Припят е призрачен град в северна Украйна. На 27 април 1986 г. след катастрофата в Чернобил правителството разпореди незабавна евакуация на района. Никой не можеше да вземе личните си вещи. За да се избегне масовата паника, на хората им беше обещано, че ще могат да се завърнат у дома възможно най-скоро. Днес градът се счита за относително безопасен за посещение, а някои хора обикалят околностите.

6. SS Америка

През 1941 г. корабът е пуснат в експлоатация като военен транспорт и е преименуван на USS West Point. Следвоенните години превърнаха СС Америка в пътнически кораб. През 1980 г. нов собственик искал да превърне кораба в затвор. През 1994 г. корабът плава в гръмотевична буря в Атлантическия океан и се забива близо до крайбрежието на Фуертевентура на Канарските острови. Екипажът на борда бил спасен от хеликоптер.