8 Невероятни Трансформации На Бивши Наркомани, Които Доказват, Че Възстановяването Е ВъзможноПрез 2014 г. над 7 милиона американци се бориха с наркотичната зависимост, според Националното проучване за употребата на наркотици и здравето. Днес фатални свръх дози застават над списъка с инцидентни смъртни случаи в страната, които надхвърлят убийствата и пътнотранспортните произшествия.

Много по-добре е да не използвате изобщо такива неща, просто вижте някои от тези 8 възстановяващи се наркомани, които са се отървали от наркотиците и са променили живота си.

#1

Деяха Хол, 26-годишна майка и ученичка от Глендейл, Аризона, отпразнува, че не е употребявала наркотици в продължение на четири години, като споделя снимки, които подчертават изключителната й трансформация във Facebook.

“Днес отбелязвам 4 години изчистване от хероин и метан”, пише в описанието. Лявата снимка е денят, в който тя беше арестувана по заповед за престъпление и прекара 2 години в затвора. Това беше началото на пътуването й към осъзнаването. Оттогава тя решава да завърши бакалавър, за да може да стане министър на затворите и да помага на другите.

#2

Проблемите с пристрастяването на Алиса започнаха, когато тя беше само на 10 години, след като намери алкохолното скривалище на родителите си. Докато е била на 14 години, тя използвала екстази, мета и хероин.

“Семейството ми дори не знаеше коя съм вече, дори не знаех аз коя съм,” обясни Алиса. Тя повтори след първия си период в рехабилитация, но вторият път е очарованието на Алиса. На 20 години тя вече е била чиста от повече от година и в момента работи като учител по дентална грижа.

#3

Потребителят Reddit Wormguy666 е вдъхновен от друг потребител, който споделил снимки на сестра си. Тя даде на брат си разрешение да покаже на света нейната трансформация, така че хората да могат да видят “ефекта от това, което може да ви причини мета и да се надяваме да вдъхновим някои хора, които са в зависимост или в процес на възстановяване”.

“Аз дори не осъзнавах колко отвратително изглеждах, докато не се изчистих и осъзнавах колко ужасно съм изглеждала”.