8 Продукти, Които Е По-Добре Да Избягвате В СупермаркетитеСложете почти всичко в хубав пакет и някой ще го купи. Много често не мислим за това, което взимаме от рафтовете на супермаркетите, но в това има риск за нашето здраве.

Бихме искали да ви кажем кои продукти не бива да купувате и защо.

8. Салата готова за ядене

Бактериолозите предупреждават, че най-опасната храна в супермаркета е нарязаната и опакована салата. Въпреки, че опаковката може да каже, че е “готова за консумация”, тя все още може да бъде дом на вредни бактерии, предизвикващи чревни заболявания. Те се отправят от почвата и не могат да бъдат унищожени, защото салата не е термично обработена. За да останете сигурни, винаги внимателно измийте зелените, които купувате.

7. Колбаси

Световната здравна организация призна, че колбаси, бекон и други преработени месни продукти предизвикват рак. Нитритите, съдържащи се в такива храни, се превръщат в нитрозамини, мощни канцерогени, в червата. Пушеното месо може да съдържа и бензопирен, друго канцерогенно вещество. По-безопасно е да си купите парче добро месо, да го приготвите сами и да го ядете със сандвичи или като предястие.

6. Бутилиран зелен чай

Наскоро проучване показа, че бутилирана напитка, за която се казва, че е зелен чай, всъщност няма нищо общо с него. Зеленият чай е известен със своите антиоксидантни свойства; Сега представете си, че чаша чай съдържа толкова антиоксиданти, колкото 20 бутилки от тази напитка. Състои се главно от вода и захар, които  са по-богати от сода. По-добре е просто да приготвите истински чай и да го вземете с вас.