8 Съвета От Известни Шеф Готвачи Относно Храните В РесторантитеКогато излизаме в ресторант или кафене, нетърпеливи да се забавляваме и угощавайки се с ястия, приготвени от професионални готвачи, искаме да бъдем сигурни, че храната, която поръчваме, е с високо качество и прясно направена.

Днес колегите от “Bright Side” ви представя набор от препоръки от световноизвестни готвачи за това, кои ястия би трябвало да избягвате да поръчвате в ресторант, за да не превърнете вечерта в горчиво разочарование!

1.Добре изпечен стек

2.Сьомгово суши

Имаме лоша новина за любителите на суши и ролки от сьомга. Главният готвач Ханк Скрамптън смята, че трябва да ги избягвате, ако са направени със сладководни видове сьомга. Причината е, че такива ястия представляват благоприятна среда за размножаване на паразити. Но няма нужда от прекомерна паника: процесите, използвани за замразяване на рибата, ефективно убиват вредните микроорганизми. “Почти цялата риба за суши и рула се подлага на тези процеси и това е много добре”, казва главният готвач.

Все пак, ако имате някакви съмнения, най-добре е да попитате сервитьора каква сьомга е била използвана за приготвяне на ястието: прясна или замразена?

3.Вегетариански ястия

Според анонимно проучване на главните готвачи в САЩ, проведено от Food Network Magazine, 15% от анкетираните признават, че действителното съдържание на вегетариански ястия в ресторантите може да не съвпада напълно с тези, изброени в менюто. Ако сте прекалено придирчив вегетарианец и постоянно напомняте на персонала на ресторанта за вашите принципи, по-добре е да сте нащрек: като начин на отмъщение, някои готвачи могат да добавят няколко парчета бекон към вашата салата. По думите на кулинарния експерт Антъни Бурдейн, “Вегетарианците и вегените са постоянни дразнители за всеки готвач”