8-Те Най-Опасни Детски Играчки Някога!Едно дете се развива и научава за света, като играе, но има  детски играчки, които носят повече вреда, отколкото полза.

Бихме искали да ви разкажем за 8 продукта, които трябва да давате на децата си внимателно, както и да споделите някои съвети относно коя играчка би била по-безопасна за вашето бебе.

8. Играчки с перки

Хеликоптерите и другите играчки с перки са предназначени за тийнейджъри. Малките деца не могат да се справят с такива неща правилно и могат лесно да се наранят на остриетата.

Съвет: Изберете играчки с перки, изработени от мека пластмаса. Краищата на ножовете трябва да са гладки.

7.Докторски комплект за деца

Детето със сигурност ще иска да използва инструментите от комплекта върху себе си или други деца, а “медицинската процедура” може да завърши с малки части, които се забиват в носа или дихателните пътища. Освен това такива игри предизвикват интереса на детето към истински спринцовки, ножици и хапчета.

Съвет: Комплекти за най-добра употреба, които нямат малки части, спринцовки или инструменти.

6.Гумени пояси и водни крила

Водните пояси и крила не гарантират пълна безопасност във водата, тъй като детето може лесно да се изплъзне или да се обърне. В допълнение, някои продукти от този вид съдържат токсичен изофорон, фенол и хексанон, които могат да причинят дълготрайно кожно дразнене и други проблеми, първите две са канцерогенни.

Съвет: Размерът на пръстена и крилата трябва да се настрои стриктно с размера на детето, да се използва под наблюдение на възрастни и да не се носи повече от половин час.