8 Oт Най-Странните Неща, Които Бяха Намерени В ПустиниПустините заемат една трета от земната повърхност на света. Те са пълни с изненади: огромни кораби, съкровища и дори цели градове. Някои открития обаче са толкова странни и удивителни, че изобщо нямат никакво обяснение.

Колегите от “Bright Side” събраха списък с 8 необичайни неща, открити в пустини.

1.Тексаска пустиня – магазин на Prada

Има оборудване на магазин Prada в средата на пустинята в Тексас, която има за цел да провери как магазинът ще изглежда далеч от цивилизацията. Рафтовете му са пълни със скъпи чанти, бижута и дизайнерски обувки. Той беше ограбен в деня, след като се отвори, така че сега е оборудван с подсилени брави и непроницаеми прозорци, а стоката отново зае рафтовете си.

2.Пустинята Аризона – Гигантска стрела

В пустинята Аризона можете да видите огромни 20-метрови каменни стрели. В продължение на много години местните жители се опитват да разкрият произхода си, изграждайки най-смелите теории. Всъщност знаците са създадени през 1911 година. Преди GPS и Google карти, те помогнали да навигират и да доставят пратки по пощата до западното крайбрежие.

3.Пустинята Мохаве – телефонна кабина

В пустинята Мохаве, през 1960 г. е инсталирана телефонна кабина. Тя е на 13 километра от най-близкия път, предназначен за миньорите и тези, които са се загубили. И все пак стана особено популярна сред туристите. Някой на име Рик Кар прекарва 32 дни близо до кабината и отговаря на 500 обаждания, включително един от Пентагона. През 2000 г., поради натрупването на боклук и вандализъм, кабината бе разрушена. Сега можем да я видим само във филмите.