Известни актьори, които винаги правят едни и същи неща във всеки филм, в който участват..Повечето кино маниаци могат мигновено да разпознаят почерка на даден режисьор, защото в представите ни е нормално режисьорите да имат специфичен стил, докато актьорите трябва да са разнолики и да се променят спрямо ролята си.

Е, оказва се, че дори актьорите имат свой почерк и своя запазена марка, която можем да видим във всеки (или почти всеки) техен филм.

Ще ви покажем 9 запазени марки, били те жестове, аксесоари и сцени, на някои от любимите ни актьори.

1.Шапките на Джони Деп

disney

filmdistrict warnerbros uphe

Едва ли можем да си представим образите на Джак Спароу, Уили Уонка и Лудия Шапкар без шапка, но дори когато не играе приказни и фантастични персонажи, Джони Деп обича да допълва образа на героя си с подходяща шапка. Актьорът обича този аксесоар и в реалността.

2.Пламенните речи на Самюел Л. Джаксън

Altitude Film Entertainment

miramax universalpictures

Самюел Л. Джаксън обожава пламенните речи. Първата му емблематична реч е в „Криминале“ на Куентин Тарантино и оттогава актьорът винаги има по някоя сцена, в която показва ораторското си майсторство – за голяма радост на феновете.

3.Леонардо ди Каприо и неговите тостове

warnerbros

FOX paramount sonypictures

Вероятно няма актьор, който да може да вдигне по-добър тост от Леонардо ди Каприо. Спомняме си неговия, вероятно първи, тост в „Титаник“, когато играеше младия и влюбен Джак. След това Леонардо вдига страхотни в тостове и в „Джанго без окови“, „Вълкът от Уолстрийт“, „Великият Гетсби“ и други. Наздраве, Лео!

4.Спринтовете на Том Круз

paramount

universalpictures paramount paramount

„Да тичаш като Том Круз“ спокойно може да се превърне в идиом. На актьора често му се налага да тича във филмите си и можем да му признаем, че винаги го прави по страхотен начин.

4.Заплашителният пръст на Харисън Форд

warnerbros

paramount foxmovies lucasfilm

Харисън Форд обожава да размахва пръста си пред лицето на другите. Той прибягва до този жест в почти всеки свой филм, според феновете му за първи път го използва в „Междузвездни войни“.