9 Късметлии, Които Откриха Скрити Съкровища Съвсем СлучайноНе е нужно да се снабдявате със специално оборудване и да отидете до края на света, за да намерите съкровище. Понякога то лежи точно под краката ви, въпреки че може и да не знаете за това.

Ще споделим с вас 9 истории от хора, които откриха истински съкровища по чиста случайност. А и малко бонус в края на статията ви очаква!

9. Живопис ван Гог

Неизвестна рисунка на ван Гог, наречена Сънсет в Монтмайор, седеше на тавана на норвежки колекционер в продължение на много години. Причината? През 1908 посетител му е казал, че е фалшива. Домакинът се разстроил и взел картината, забрави всичко. 100 години след смъртта на колекционера, новият собственик на къщата му намери картината и я занесе на експертите, като разбра, че е безценен оригинал от самия ван Гог.

8. Сейф за Алън


Когато обикновена американска фамилия реши да направи ремонтни, изведнъж се натъкнаха на скрит сейф с 51 000 долара, заедно с бутилка бърбън от 1960 г. и книга, наречена “Пътеводител за обърканите”. Вътре в книгата имаше снимка, на гърба на която имаше бележка от човек на име Винсент: “Алън, имам книга, която трябва да прочетеш.” Съпрузите решават да намерят Алън и да му дадат предметите, но досега с малки успехи.

7. Фабрика Fabergé

През 2013 г. Джордж и Бети Дейвис помитаха тавана в Ню Йорк, когато забелязаха малка и мръсна кутия с малка фигурка вътре.

Те се обадили на експерт и се оказала миниатюра на казак, поръчана от руския цар Николай II през 1912 г. за жена му. След събитията от 1918 г. фигурата влезе в ръцете на американски предприемач, а през 1934 г. я продаде за $ 2,250. Карл Фаберже направи само 50 фигурки, всички се смятаха за голяма рядкост, а двойката продадоха това на търг за 5,2 милиона долара.