9 лесни средства за перфектна кожа и коса, които всеки може да направиПреглеждате Cosmopolitan и виждате близки снимки на модел, рекламиращ марка бижута. Кожата й изглежда невероятно! И ти искаш кожата ти да е точно като нейната.

Е, мечтата ви може да се превърне в реалност, без да се налага да използвате филтри на вашите Instagram снимки. Звучи прекалено добре, за да е истина. Не е ли така? Но чакай, изобщо не се шегувам тук. Не се нуждаете от максимална и постоянна грижа за кожата. Можете да постигнете безкомпромисна кожа и блестяща коса с някои прости домашни средства и съвети.

Подгответе се тук списък на някои комбинации, които са лесни за приготвяне и ще изчистят кожата ви, ще намалят дефектите и белезите, ще намалят фините линии и бръчките, ще ви освежат кожата и ще направят вашата коса сияйна и блестяща.

Ето как можете да постигнете това.

1. Мед + мляко

Смесете 2 супени лъжици мед и 2 супени лъжици мляко. Нанесете сместа на лицето си с памучен тампон; измийте го след 10 минути. Това маска е отличен овлажнител.

За блестяща кожа.

Това е универсална рецепта за блестяща кожа и може да се използва на всеки тип кожа. Ако искате пилинг, можете да добавите няколко капки зехтин към маската.

2. Мед + кисело мляко + лимонов сок

Ще ви трябва 1/2 ч. л. мед, 1 ч. л. лимонов сок и 1 ч. л. натурално кисело мляко. Нанесете сместа върху кожата си 1-2 пъти седмично в продължение на 20 минути.

За избелване на кожата и премахване на тъмните кръгове.

Това ще ви помогне да облекчите нежеланите петна и пигментни петна. Освен това можете да премахнете тъмните кръгове под очите си със същата тази смес.

3. Мед + канела

Нанесете смес от смачкана канела и мед 1: 1 върху областта с тъмни петна или възпалението. Измийте го след 10 минути.

За чиста и безупречна кожа.

Бъдете готови да се откажете от тези изкуствени кремове против пъпки и да използвате тази смес, за да получите чиста и безупречна кожа.

4. Мед + овесени люспи

Смесете 1 супена лъжица мед и 1 супена лъжица овесени люспи, масажирайте в кожата, след това  изплакнете. Най-простата смес за почистване на лице.

За кожа, която има спешна нужда от пилинг

Използвайте тази маска, за да получите равномерен тен и ексфолирана кожа. Може да се използва на всеки тип кожа.