9 Неща, Които Трябва Да Знаете, За Да Оцелеете В Критични СитуацииВ живота може да се случи всичко, включително ситуации, които го застрашават. За да ви подготви за най-непредвидените събития, колегите от “Bright Side” ще ви споделят 9 правила за оцеляване, които ще ви помогнат да се справите с трудностите и дори да спасите живота си.

9. Направете огън от батерията на телефона.

Ако се изгубите далеч от цивилизацията, вашата притурка ще бъде безполезна, ако не запалите огън от батерията.Много смартфони и таблети имат литиеви (литиево-йонни) батерии. Ако пробиете такава батерия с нещо остро, това ще предизвика химическа реакция, която ще доведе до пожар. Всичко, от което се нуждаете, е да подготвите предварително дърва за огрев.

8.Избягайте от мъртвото вълнение.

Докато плуваме в морето, е възможно да се натъкнем на опасен феномен, наречен мъртво вълнение. То може да се появи на всяко място. Когато попаднем на мъртво вълнение, инстинктът ни подсказва да плуваме към брега възможно най-бързо. В резултат на това ние се отдалечаваме от него. Ако попаднете на силен прилив, не плувайте директно към брега: движете се диагонално или успоредно на него, за да се измъкнете от вълнението.

7.Избягайте от крокодил.

 

Крокодилът бяга по-бързо от човек. Той може да ви настигне, ако се движите в права линия. Въпреки това, поради своите къси крака и удължено тяло, крокодилът е трудноподвижен на завоите. Ето защо той няма да преследва жертва, която често губи от поглед. Ако ви гони крокодил, тичайте на зигзаг, за да избягвате от него. Най-добре е да стоите далеч от водни басейни, където може да се натъкнете на представителите от този вид.