9 Неща, Които Ще Се Случат С Вашето Тяло, Ако Започнете Да Ядете По 2 Яйца На Ден!Полезни свойства на  яйцата са многократно оспорвани.

Хората са чернили този продукт, който сега е доказан като уникален в своя състав по различни начини.

Събрали сме резултати от последните проучвания за ползите от яйцата за човешкото тяло.

Оказва се, че 2-3 яйца са оптималната дневна доза.

 

1.Вашият мозък е под защитата на холин

© depositphotos

Фосфолипидите, които осигуряват нормална комуникация на мозъчните клетки, се състоят от холин. Клинично доказано е, че този витамин е най-важният за мозъка. Ако ядете 2 яйца на ден, тялото ви получава достатъчно от това хранително вещество. Недостигът на холин води до намаляване на паметта.

2.Зрението се запазва благодарение на лутеин

© depositphotos

Нови изследвания показват, че  яйцата са богати на лутеин. Това вещество носи отговорност за яснотата и остротата на зрението. При недостиг се натрупват разрушителни промени в очните тъкани и зрението се влошава необратимо.

3.Витамин D помага да се абсорбира калций

© depositphotos © depositphotos

Ако предлагате на човек избор за прием на лъжица рибено масло или варено яйце, мнозинството ще предпочете последното. Особено, ако разберат, че съдържанието на витамин D е същото и в двата случая. Освен това учените откриват начин да увеличат съдържанието на витамин D в яйцата, като хранят със специални добавки пилетата. Витамин D помага на калция по-добре да се абсорбира и укрепи костите и зъбите ви.