9 Ресторантски трика, които ще те накарат да платиш по-висока сметка! Пази се от

Всеки от нас обича да излиза на питие с приятели, на кафе с колеги или на среща с любим човек. И след като внимателно сме избрали мястото, все пак може да сме доволни от опита … докато пристигне сметката. Всичко зависи от мястото, което сте избрали.

7kefa.com събра 9 начина, по които ресторантите ви подмамват да платите по-голяма сметка, отколкото сте очаквали.

Дизайн на менюто

Менютата са предназначени не само да бъдат хубави, но и да са доста полезни за ресторанта. Те са направени по такъв начин, че не можете да сравните цените на блюдата с еднакви съставки. Те просто ще бъдат на различни страни на менюто.

Незначителни размери на порциите

Много ресторанти избягват публикуването на количеството на порциите в менюто, но сервитьорът трябва да ги споделя, когато бъде попитан. Също така, не попадайте в “капана на частта от месото”: ако в менюто се казва, че пържола ви ще бъде 300 г, трябва да бъде 300 грама в чинията, след като е приготвена. Някои ресторанти оповестяват масата на месото преди готвене (когато е по-голяма), което в крайна сметка ви кара да поръчвате повече храна, когато не сте доволни от първата поръчка.

Няма доларови знаци

Много ресторанти избягват поставянето на доларови или евро знаци в менюто си, защото те карат да мислите за пари, като се фокусирате далеч от примамливите храни.

Убийствени примамки

Говорейки за примамка, забелязали ли сте някога как звучи апетитното меню? “Тютюнопушено пиле!” И “Изкуствено създание от нашия готвач!” Винаги ще привлече вашите сетива и въображение. Това ще ви накара да поръчате по различен начин и е скрита форма на реклама, която ви закача.

Блестящи търговски марки

“Коктейл от Кока-Кола”. Тези имена ви карат да не мислите за марките, които харесвате, и така да се чувствате, че ще харесате и другата храна. Ресторантите ще използват маркови наименования, за да продават повече от своите ястия или да избутат определени ястия, които изглеждат скучни.

Студена среда и осветление

Научно е доказано, че хората са склонни да ядат с 20% по-малко храна в среда със слабо осветление и топла температура. Ресторант, който иска да спечели повече пари, ще инвестира в ярки осветителни и климатични панели.

Няколко поръчки

Вашият сервитьор ще започне с поръчката на напитки, а след това и с храната. След това той ще мине няколко пъти до масата ви и ще бъде около вас възможно най-много, защото постоянното напомняне за съществуването му може да ви накара да поръчате повече.

Специално подчертани елементи

Не е чудно, че има супа за деня или специално подчертан “домашен” продукт! Някои от тях са просто ястия, които ресторантът трябва да рекламира, а клиентът е по-вероятно да поръча “специално ястие”, тъй като има някакъв вид специален начин на представяне.