9 Тайни На Летищата, Които Всеки Пътник Трябва Да ЗнаеЛетището е първото нещо, което виждате, когато отидете в нова страна и има много неща, които да видите веднага. Модерните летища не само ви помагат да стигнете от А до Б: те често предлагат богат избор от евтини или дори безплатни развлечения за пътниците.

Колегите от “Bright Side” биха искали да споделят с вас няколко полезни функции на летища от цял свят – и да дадат някои полезни съвети. Не забравяйте да прочетете до края!

1.Международно летище Хонконг

Space for some Art too..

A post shared by Marcelo Fernandes (@intercontinents) on

Летището предлага селекция от безплатни временни изложби, които се провеждат на различни периоди и предлага интерактивни екскурзии както за деца, така и за възрастни. Но основната функция е театъра UA IMAX. Това кино разполага с най-големия екран в Хонконг и зала с 350 места, в която се показват филми както в 2D, така и в 3D. Билетите струват около 10 щ.д.

2.Летище Клотен, Цюрих

Летище Kлотен е едно от най-оживените центрове в Европа и дава възможност на пътниците да видят въздушни пътувания от друг ъгъл. Неговите обиколки с екскурзовод ще Ви позволят да видите всички летищни съоръжения наблизо. Освен това опитни водачи ще ви отведат до “тайните” места на Клотен и ще ви разкажат как Швейцария управлява такъв огромен бизнес. Цената на обиколката е 10 швейцарски франка, със значителни отстъпки за групите и без такса за деца.

3.Международно летище Чанги, Сингапур

#enchanted #garden #changi #airport #changiairport #singapore

A post shared by Capt.handoko (@capt.handoko) on

Чанги е на върха на списъка на най-добрите летища в света. Можете да видите уникалната природа на региона: има ботаническа градина, слънчоглед, кактуси и орхидеи, както и езерце с екзотична риба и пеперудна градина. На покрива има плувен басейн с невероятен изглед. Двата терминала имат безплатни кина. Уебсайтът на летището има удобен наръчник с дейности за всеки престой.