ВАЖНО! Никога не правете тези 12 неща на празен стомах!Повечето от вас може да следват рутинен живот, който започва с отлагане на алармата ви през следващите пет минути сутринта. Независимо дали става дума за училище, работа или домакински задължения, има списък с неща, които са валидни за всеки.

Сутрин бягате, пиете кафе, докато четете последните новини, приготвяте се за работа и т.н. Но между тях забравяме най-основната нужда от деня – енергията, която черпим, като вземем добре балансирана и питателна закуска. Понякога прескачаме закуската, която е научно доказана като едно от най-важните хранения за деня.

Ние сме съставили списък с дейности, които трябва да се избягват с празен стомах. Така че, ако закъснявате и решите да прескочите обяда, уверете се, че не правите тези неща на гладен стомах.

# 1 Приемате противовъзпалителни лекарства.

Парацетамол, аспирин и други противовъзпалителни средства не трябва да се приемат на празен стомах. Той не само намалява ефекта им, но и предизвиква сериозни здравни проблеми. Така че, по-добре е да приемате тези хапчета след хранене.

# 2 Пиете кафе.

Ако пиете кафе с празен стомах, тогава трябва да спрете точно сега. Дори и безкофеиновото кафе причинява киселини и други проблеми с храносмилането. Прескачането на закуската след приемане на кафе на празен стомах може да доведе до недостиг на серотонин. Ако не можете да пропуснете сутрешното кафе, то го консумирайте, като добавите малко сметана. Мазнините в млякото ще намалят неблагоприятните ефекти.

# 3 Пиене алкохол.


Ако пиете без да ядете нещо, скоростта на абсорбция на алкохол в организма ви ще се увеличи. И ако това се случи, тогава алкохолът може да окаже силно въздействие върху сърцето, бъбреците и черния дроб.

# 4 Дъвка.

Дъвченето на дъвка може да доведе до гастрит, възпаление в стомаха. Дъвката съдържа естествени подсладители (ксилитол, сорбитол), които са по-малко вредни от захарта. Въпреки това, не трябва да дъвчете дъвка за повече от 10 минути.

# 5 Лягате да спите


Гладът и ниското ниво на глюкоза ни пречи да заспим и да се събудим рано. И липсата на сън увеличава гладните хормони. Ето защо може би сте забелязали, че ядете повече на следващия ден, след като сте прескочили вечерята. Така че, ако прескочите вечерята и ще спите, опитайте да вземете млечни продукти като мляко с мед. Тази комбинация ще ви осигури добър, освежаващ сън.

# 6 Интензивна тренировка.

Повечето хора вярват, че тренировката с празен стомах ще изгори повече калории, но това не е истината. В действителност, интензивността на вашата тренировка ще намалее, тъй като тялото ви ще усети липсата на енергия.